• Lorem ipsum

Waarom lakbescherming voor uw tesla een goed idee is

10 Jan 2024
door Politec_wellnessforcars

De juiste lakbescherming voor uw Tesla kiezen

Er zijn twee hoofdtypen lakbescherming beschikbaar voor uw Tesla: lakbeschermingsfolie (PPF) en keramische coating. Beide behandelingen zorgen er uiteindelijk voor dat de lak van uw auto er langer mooi uitziet, maar ze hebben ook verschillende voordelen. Veel Tesla-bezitters kiezen ervoor om de twee behandelingen te combineren om op termijn de beste bescherming te bereiken.

Lakbeschermingsfilm

PPF is hoe het klinkt: een transparante film die over de lak van uw auto wordt aangebracht. Het beschermt de lak van uw Tesla tegen steenslag, vervaging, vlekken, swirls, hardwatervlekken en krassen. Een van de grootste voordelen van lakbeschermingsfolie is het vermogen om zichzelf te ‘herstellen’. Dit betekent dat lichte krassen de lak van uw auto niet beschadigen, alleen de film. Wanneer er warmte wordt toegepast, hetzij door de zon, hetzij handmatig, zullen krassen in de film gladstrijken en verdwijnen.

Keramische coating

Net als PPF beschermt een keramische coating de lak van uw Tesla tegen wegvuil en vervaging door UV-straling. Een keramische coating zorgt ervoor dat de lak van uw auto er langer als nieuw uitziet, verbetert de glans, voorkomt dat verontreinigingen aan de lak van uw auto blijven kleven en creëert een hydrofoob oppervlak dat water afstoot. Het heeft echter niet de “zelfherstellende eigenschappen” van PPF en kan de lak van uw Tesla niet beschermen tegen krassen en steenslag.

Belang van hoogwaardige lakbescherming

Zoals bij elk product zijn niet alle merken lakbeschermingsfolie en keramische coating even kwalitatief. XPEL-lakbeschermingsfilm is marktleider en biedt zowel een glanzende als een matte PPF-optie. XPEL was het eerste bedrijf dat PPF met zelfherstellende eigenschappen ontwikkelde en is nog steeds toonaangevend op dit gebied.

Er zijn twee hoofdtypen keramische coatings voor auto's: coatings van professionele kwaliteit en coatings van consumentenkwaliteit. Coatings van consumentenkwaliteit zijn gemakkelijker aan te brengen, maar gaan niet zo lang mee en bieden niet dezelfde glans of bescherming als producten van professionele kwaliteit. Professionele producten vereisen meerdere stappen en een nauwkeurige applicatie om een ​​harde keramische coating te vormen. Xpel en Gyeon is toonaangevend op het gebied van geavanceerde keramische coatingtechnologie en biedt hoogwaardige professionele coatings die de lak van uw Tesla kunnen beschermen en deze gemakkelijk schoon te maken.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »