• Lorem ipsum

Onder de nieuwe vooruitgangen op het gebied van nano-bescherming is keramische behandeling ongetwijfeld een essentiële optie geworden. De meest voorkomende is van toepassing op de carrosserie, maar we zullen opmerken dat het interieur, de velgen en de ruiten eveneens in aanmerking komen.

Laten we eerst de carrosserie bespreken !

In vergelijking met waxen en andere teflon bestaat keramische bescherming uit anorganische materialen die niet oxideren bij contact met zuurstof en wordt gecombineerd met een chemische formulering die een echte binding met de originele vernislaag mogelijk maakt. Deze kenmerken zorgen onder andere voor een veel betere weerstand in de tijd. Merk op dat elke keramische behandeling zijn specificiteit en zijn eigenschappen heeft en dat het net zo belangrijk is om het toe te passen in een omgeving die is geoptimaliseerd voor temperatuur en vochtigheid. De verschillende zones van de Politec werkplaats zijn uitgerust met warmtepompen die deze aanpassingen mogelijk maken. Politec heeft altijd de verantwoordelijkheid genomen om zijn keuzes te verdedigen en aan te bieden aan klanten die gevoelig zijn voor de kwaliteit en de ernst van de aangeboden diensten. Met dit in gedachten heeft Politec ervoor gekozen om te werken met Gtechniq producten die tegenwoordig wereldleider zijn op het gebied van keramische bescherming geschikt voor de automotive, nautische en luchtvaart sectoren. We kunnen een voertuig volledig beschermen. Of het nu gaat om de carrosserie, velgen, remklauwen, ruiten, leer, metalen, kunststoffen, stoffen, enz ... Sterker nog, deze beschermingen hebben een garantie gaande van 5 tot 9 jaar. Dit chemisch schild biedt een ongeëvenaarde weerstand tegen UV en vuil, vermindert het verschijnen van microkrassen (als de onderhoudsinstructies worden gevolgd) en maakt wassen en/of regelmatig onderhoud een fluitje van een cent. Na een zorgvuldig uitgevoerde voorbereiding van de carrosserie, wordt de keramische behandeling aangebracht en zal deze ten minste 12 uur uitharden voordat de transparantie van het vernis en de kleurdiepte echt uitvergroot worden.

De voordelen van keramische bescherming:

  • Versterkt de weerstand tegen microkrassen
  • Vergemakkelijkt regelmatig onderhoud
  • Kleurdiepte en schitterende glans
  • Bestand tegen zuren en alkalins
  • Weerstand tegen vogelpoep
  • UV bescherming
  • Voorkomt oxidatie
  • Weerstand tegen chemicaliën met een hoge PH
  • Een oppervlak dat langer schoon blijft
  • Waterafstotende oppervlak

HET AANBRENGEN VAN EEN KERAMISCHE BEHANDELING !

Een keramische behandeling is veel moeilijker aan te brengen dan een wax. Het vereist bepaalde installatietechnieken en een omgeving met aangepaste temperatuur, vochtigheid, verlichting, enz. In tegenstelling tot een traditionele vernis die wordt aangebracht met een spuitpistool, wordt de behandeling toegepast met een specifieke applicator. Het is voldoende om een ​​paar druppels keramiek op de applicator te doen om daarna een dunne laag op de carrosserie aan te brengen. Afhankelijk van de keramische behandeling en de kenmerken ervan, wordt het behandelde element zeer snel droog geveegd met speciale microvezels om alle sporen te verwijderen. In het geval van een installatiefout, moet de behandeling worden verwijderd met behulp van specifieke machines en schuurmiddelen. De installatie van dit type bescherming kan niet worden geïmproviseerd! Bovendien kunnen bepaalde keramische behandelingen, waarvan de meest effectieve, zoals Crystal Serum Ultra van Gtechniq, alleen worden toegepast door geaccrediteerde bedrijven die zijn gecertificeerd door de respectieve merken. De keramische behandeling camoufleert de gebreken niet, het is daarom essentieel om ze eerst te verwijderen en bij te werken. Voor microkrassen, krassen, hologrammen worden polijsttechnieken toegepast. Het polijsten, pejoratief genoemd lustreren, wordt uitgevoerd met specifieke professionele machines zoals van het merk Rupes. Dit is de langste stap, vergt heel wat ervaring en moet met de grootste zorg uitgevoerd worden om een optimaal resultaat te bekomen.

DE KERAMISCHE BEHANDELING OP TERMIJN !

Na een paar jaar kan de keramische behandeling geleidelijk eroderen. Het zijn de meest blootgestelde delen van het voertuig die geleidelijk hun hydrofobe uiterlijk zullen verliezen. In tegenstelling tot een conventionele vernis laat de keramische behandeling geen vlekken of scheuren achter, en geen kleurverschillen of andere visuele defecten.

HOE UW VOERTUIG TE ONDERHOUDEN NA EEN KERAMISCHE BEHANDELING !

Na onze interventie zullen wij u adviseren over de meest geschikte producten om de levensduur van de behandeling zo lang mogelijk te behouden. Het hydrofobe effect van de keramische bescherming en het zeer gladde oppervlak vergemakkelijken het regelmatig onderhouden. Een eenvoudig wasstraat bezoek met hogedrukreinigers, zelfs en bij voorkeur zonder shampoo, maakt eenvoudige verwijdering van vuil en verontreinigingen mogelijk. Zijn hoge weerstand tegen chemicaliën en agressieve shampoos biedt na verloop van tijd echte weerstand zonder zich zorgen te moeten maken over de verschillende agressies die uw voertuig kan ondergaan. Een wasstraat  met rollen bezoek zal nog steeds en liefst verboden blijven ... Inderdaad, het is altijd mogeljk om de keramische behandeling te krassen als u een paar essentiële regels niet volgt . Een Keramische behandeling is geen magisch schild! De behandeling is niet bestand tegen vandalisme of sleutelkrassen. Indien u een echte bescherming wenst hiervoor, zullen we u eerder adviseren  om voor een transparante en zelfherstellende film te kiezen.

[powr-form-builder id="1ee37734_1565250834"]