• Lorem ipsum

Keramische Gyeon behandeling

Wat is een keramische coating?

Het is een laag op silicabasis, beschermend, duurzaam, doorzichtig, glad en na kristallisatie zelfreinigend. Het kan op elk oppervlak van uw voertuig worden aangebracht voor een zo goed mogelijke bescherming. 

Hoe werkt een keramische coating?

Het is misschien een heel dunne laag, maar buitengewoon sterk. Het is perfect bestand tegen chemicaliën en kan alleen worden verwijderd door polijsten. Vloeibaar tijdens het aanbrengen waarna de coating in de poreuze structuur van de lak doordringt, vitrifieert en deze aanzienlijk verdikt. De keramische coating biedt een hoge Uv-bestendigheid en voorkomt zo oxidatie van de lak.

Wat is de beste coating: Quartz? Keramiek? Glas?

Ze verwijzen allemaal naar hetzelfde type product. De termen "coating van quartz / keramiek / glas" verwijzen naar een beschermende coating gemaakt met SIO2 (siliciumdioxide). Ze kunnen verschillende formuleringen of kenmerken hebben, maar in feite vormen ze allemaal een dunne, doorzichtige beschermlaag. Al het andere is gewoon marketing.

Wat zijn de voordelen van keramische coating?

Wat zijn de voordelen van keramische coating? Het is niet alleen esthetiek! Een goed geprepareerde en met keramiek gecoate auto heeft natuurlijk een super uitstraling, omdat onze coatings zeer helder zijn en de kleuren van de lak intenser maken. Maar het is in het dagelijks leven dat u de meeste voordelen zult zien. De auto zal veel minder snel vuil worden en de gebruikelijke wasbeurt zal minder vaak voorkomen. Uw auto wordt zachter en trekt minder stof en pollen aan. De lak oxideert niet meer en de remstoffen hechten minder aan de velgen. Uw lak zal jarenlang als nieuw blijven glanzen.

Hebben onze coatings een hardheid van 9H of 10H?

Ja, zoals elke keramische coating van hoge kwaliteit. Maar maakt het uit? Niet echt. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van een keramische coating: de uitzonderlijke bestendigheid tegen UV en chemicaliën, de structurele integriteit en vooral de dikte. Dit laatste is het belangrijkste kenmerk dat een voertuig vrij houdt van microkrasjes als onze specifieke wasinstructies worden opgevolgd.

Is de coating altijd net zo waterafstotend als op de eerste dag?

Neen. De waterafstotendheid van een keramische coating is een opmerkelijke, maar secundaire eigenschap. In werkelijkheid kan een hydrofiele coating zelfs meer zelfreinigend zijn dan een hydrofobe coating. Hydrofobie is het resultaat van de zeer hoge oppervlaktespanning die een coating maakt. Het vermindert na verloop van tijd en door vervuiling, maar heeft niets te maken met de beschermingsgraad. Neem contact met ons of raadpleeg onze onderhoudsgids om de waterafstotendheid te herstellen.

Wat doet een keramische coating niet?

Het beschermt uw auto niet tegen krassen, stoten of slijtage. Het beschermt de carrosserie niet tegen steenslag of andere mechanische schade. Het is waar dat een keramische coating geen lakbeschermingsfilm is. Het is een fantastisch hulpmiddel voor een zorgzamer gebruiker, die hem in staat stelt een voertuig efficiënt in perfecte staat te houden, maar het zal niet alle problemen oplossen!